نقش کلیدی قهوه در کندی روند پیری

بازگشت به نوشته‌ها
قهوه

نقش کلیدی قهوه در کندی روند پیری

قهوهمحققان دانشگاه استنفورد در ایالات متحده، بعد از مطالعات بسیار بر روی خون بیش از صد نفر، به این نتیجه رسیدند که فرآیند ورم و التهاب شریان‌های بدن که با بالارفتن سن، شدت می‌گیرد، با مصرف قهوه، به نحو چشمگیری کاهش خواهد یافت.
وقتی با بالارفتن سن، فرآیند التهاب و ورم رگ‌های خونی سرعت می‌گیرد، ناخودآگاه بیماری‌های قلبی و عروقی نیز پدیدارمی‌شوند. این فرآیند توسط متابولیت‌ها (اجزای شرکت کننده در سوخت و ساز سلولی) آغاز می‌شود. متابولیت‌ها در خون جریان دارند. با این حال، به عقیده محققان، کافئین و متابولیت‌های مربوط به آن، این قابلیت را دارند که فعالیت متابولیت‌های جاری در خون را دو برابر کنند. این مسأله نشان می‌دهد کسانی که پیوسته قهوه می‌خورند، بیشتر از کسانی که تمایلی به مصرف آن ندارند، عمر می‌کنند.
دانشمندان دریافته‌اند که 90درصد از بیماری‌های مربوط به افراد بالای 50 سال، به یک التهاب و ورم قدیمی مربوط می‌شود. از میان این بیماری‌ها می‌توان به سرطان، آلزایمر، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی فشارخون اشاره کرد. بر اساس تحقیقات ماده کافئین می‌تواند نقشی تعدیل دهنده و چه بسا سرکوب کننده در این قسم بیماری‌ها داشته باشد.
قهوه منبع غنی آنتی‌اکسیدان نیز محسوب می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها مولکول‌هایی قدرتمند هستند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزادست. آسیب‌هایی که خاصیت اکسیدکنندگی دارند و به بیماری‌های مزمن و نیز به پیری زودرس ختم می‌شوند.
دانه‌های کوچک قهوه شامل ترکیبات دیگری از جمله فیبرها، لیپید یا چربی‌ها، اسیدهای آمینه، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، سدیم و نیز مقادیری آهن، مس و روی است. ویتامین‌های گروه B، از جمله ویتامین B3،B2، B5 و B6 نیز در دانه‌های قهوه یافت می‌شود.
اما مصرف قهوه بدون اثرات جانبی نیست. این ماده به علت کافئین بالایی که دارد، روی خواب تأثیر می‌گذارد. زیاده‌روی در مصرف قهوه، عوارض قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد. سیگاری بودن، اضافه وزن، کلسترول یا فشارخون، از عواملی هستند که اگر با مصرف قهوه نیز همراه باشند، حتماً به عوارض غیرقابل جبران قلبی و مغزی ختم خواهند شد.

اشتراک گذاری این پست

بازگشت به نوشته‌ها